duminică, 7 noiembrie 2010

Spirt

Hmm...suna ciudat...spirt pe fata. In nici un caz nu va dati cu spirt pe toata fata.

Multi se se dau cu servetele demachiante ce contin alcool. E cam acelasi lucru. Alcoolul poate avea actiune dezinfectanta dar...usuca extrem de mult pielea. In acest fel glandele sebacee produc mai mult sebum pentru hidratare si astfel sunteti predispusi la acnee.

Spirtul e bun doar atunci cand ti-ai rupt din greseala un cos in urma caruia a ramas sange. Se aplica local pentru a nu se infecta, infectie ce duce la dezvoltarea acneei in acea zona. Se tine apasat pe cos 5-6 secunde pentru a opri sangerarea.

Deci...dezinfectati, nu va "spalati" pe fata cu spirt. Efectele pot fi dezastruoase!

Ceai de musetel


Calmant..cred ca e cel mai potrivit cuvant pentru tratamentul cu ceai de musetel. Calmant si relaxant. Efectele nu sunt spectaculoase insa sunt imbunatatiri vizibile.

Cum se procedeaza? Se foloseste musetel natural (din acela din flori, nu la pliculet). Se fierbe apa in care se face infuzie de musetel. Apoi se va lasa sa se raceasca. Cand inca mai este caldut, suportabil la contactul cu pielea, se imbiba un prosop cosmetic/bumbac si se pune pe fata.

Este foarte relaxant sa stai asa 10-15 minute. Efectul psihologic este garantat. In ceea ce priveste acneea se vad unele ameliorari dupa o saptamana, doua.

Este bine de stiut ca ceaiul de musetel nu vindeca acneea. Doar o tempereaza.
Una peste alta, merita incercat. Il recomand in cazul in care aveti in fiecare seara 30 de minute (preparare + aplicare). Gasiti ceai de musetele la farmaciile Plafar.

Smooderm


Este o crema ce se recomanda in special de farmaciste atunci cand te duci fara reteta si ceri ceva pentru acnee.

Daca citesti prospectul ai zice ca ai gasit crema speciala ce te va scapa in sfarsit de acnee.

Din pacate nu este asa...Din punctul meu de vedere este o crema inutila. Costa cam 10-15 RON, dar acesti bani sunt dati degeaba. Crema pur si simplu nu face nimic...nici nu hidrateaza, nici nu vindeca vre-un cos.

Am avut rabdare sa termin un tub din aceasta crema...Efectul = zero.
Nu va recomand!